Så länge får du lämna katter och hundar ensamma

Visst vet du om att det finns en gräns för hur länge du får lämna ditt husdjur ensamt? Jordbruksverket har flera regler som bland annat säger att en hund ska rastas minst var 6:e timme och de ska rastas även om de bor i en hundgård. Men tänk på att både hundar och katter i grunden är flockdjur. Man kan träna dem så att de acceptera att bli övergivna av sin flock, men de kommer aldrig tycka om det eller må bra av det.

Kaniner och marsvin också?

Även sällskapsdjur som vanligtvis bor i en bur ska tittas till regelbundet under dygnet. Men i regel så ska inget djur lämnas utan sällskap. Det beror också på individen hur lång stund de klarar av att vara ensam och hur länge varierar mellan olika djur. En kanariefågel kanske klarar sig med minst en tillsyn per dag men visste du att till exempel kaniner är flockdjur som mår väldigt dåligt av att bli lämnade? Det syns inte alltid på ett djur att de är stressade eller mår dåligt och många av våra sällskapsdjur accepterar det bara för att de helt enkelt inte vet om något annat. Men har man inte tid att vara med sitt djur så kanske man inte ska ha ett.

All denna päls!

Alla djurägare vet att lös päls eller fjädrar är något som man helt enkelt får finna sig i. Det får man på köpet när man blir djurägare och det brukar inte vara ett problem eftersom man själv valt att dela sitt liv med en individ som inte kan städa efter sig. Däremot så är inte alla av den åsikten och då är det väldigt smidigt att anlita städhjälp, till exempel om man ska flytta. Flyttstädning Landskrona är ett bra alternativ om du kanske sålt huset till en allergiker så att städningen måste göras noga. Eller om helt enkelt känner att du inte orkar ta itu med mattan av päls som täcker precis allt du äger.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Yantra