Gör hemmet lämpligt för hunden

När man skaffar en hund kan man ganska snart bli varse om att det kanske inte är så lätt att hålla koll på den under dygnets alla timmar. En hund som blir rastlös kan komma på olika former av hyss och det kan ställa till det även för en van hundägare. Genom att i god tid innan hundens hemkomst se till att hemmet är hundvänligt, kan man göra hundägandet lite lättare.

Bygg en hundkoja i trädgården

Om man har en hund kan det vara roligt för den att gå ut i trädgården. Hos byggföretaget Buildor kan man köpa in virke, nät och annat för att göra en fin hundgård. Då kan man ha hunden ute utan att den löper risk att komma ut på vägen. När man håller på och bygger kan det också vara klokt att bygga en riktig hundkoja åt hunden. Det är bra att isolera den lite. Då är hunden både skyddad mot kyla och värme. I hundkojan kan hunden också ha lite torrfoder, en vattenskål och kanske någon leksak. Så länge hundgården är låst kan hunden vara ute även om man måste åka iväg en stund för att handla eller liknande.

Göm farliga saker

Man måste också tänka på att man gömmer undan farliga saker i hemmet tills dess att hunden ska komma hem. Mediciner, rengöringsmedel, vassa knivar, kablar och annat är sådant som hunden kan få tag i och det kan sluta riktigt allvarligt. Det finns flera smarta sätt att gå tillväga på för att undvika att hunden kommer åt sådant den inte bör få i sig. Mediciner bör förvaras i ett låst medicinskåp. Rengöringsmedel ställs lämpligen in i ett städskåp och kablarna kan gömmas bakom möbler. Man kan också lägga lite chilisås eller liknande på de kablar som inte kan gömmas. Då låter hunden ofta bli dem. Dessutom bör man se till att hunden har tuggben och leksaker att sysselsätta sig med. Då är risken minimal att den ger sig på möbler eller andra saker.

Tänk på inredningen

Det är alltid klokt att tänka lite extra på inredningen när man har hund. Om hunden inte är helt rumsren kan det hända olyckor på både mattor och i möbler. Man bör alltid se till att det är enkelt att städa den omgivning hunden befinner sig i. Till en början kanske man får ta bort mattor man är rädd om och dessutom kan det vara klokt att täcka in möbler man inte vill göra sig av med. Innan hunden är rumsren kan det också vara en god idé att inte låta den gå in i rum med heltäckningsmatta, där det finns gamla trägolv eller liknande. Då blir det genast mer svårt att städa om en olycka sker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Yantra