Hundar och katter

Som hund och katt brukar vi som bekant säga och det uttrycket betyder att två personer kan vara helt olika. Vissa människor föredrar katter medan andra människor föredrar hundar. Om du är en person som jobbar mycket och som känner att du inte har tid att ha en hund men ändå saknar ett husdjur, kan en katt vara lösningen för dig. Är du däremot en aktiv person som har väldigt mycket tid över i din vardag så kan en hund vara ett bra alternativ.

Vilken hund eller katt som du ska välja beror mycket på vad du vill ha ut av ditt husdjur. Det finns en ras för alla och att välja rätt kan vara svårt. Det du bör göra är att du först ska fundera på vilket djur du egentligen vill ha och om du har tiden som krävs för ett husdjur. Du kanske inte är en person som kan lämna jobbet och komma hem på lunchen för att gå ut med en hund, då skulle en katt kunna passa bättre. Det finns däremot både ute och innekatter. Att välja det som passar bäst är svårt.

En utekatt kanske du inte behöver ha lika stor koll på som en innekatt eller en hund. Oftast släpper du ut katten på morgonen och låter den vara ute till du kommer hem. En innekatt får egentligen inte gå ut eftersom de inte kommer klara sig lika bra som utekatterna. Du kan lämna en katt ensam hemma och inte komma hem till ett stökigt hem men det är inte alltid att samma sak går med en hund.

Hundar och utekatter är oftast ute på sommaren och då kan det finnas mycket fästingar som du vill undvika att ditt husdjur får. Då kan du köpa Frontline på apoteket. Frontline är ett fästingmedel som är menat att stöta bort fästingar från djuret. Det kan användas av både hundar och katter. Tala med din veterinär om de alternativ som finns om du inte vill använda just Frontline på ditt husdjur.

Det finns väldigt många hundraser i Sverige idag och precis som med katterna kan det vara svårt att hitta den ras som passar för just dig. Är du en person som gillar att arbeta med din hund och träna och tävla i olika hundsport kan en Border collie eller Australian shepheard passa dig. Men är du istället en person som inte alls vill ha en stor och aktiv hund, kan du istället köpa en liten Chihuahua eller varför inte en malteser. Det är upp till var och en att välja den ras som passar dig bäst. Är du jägare kanske du vill ha en jakthund som lämpar sig för den jakt du utför.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Yantra