Reflexer till husdjur

Syns din hund i mörkret?

Det är lätt att glömma, men husdjur skadas och dödas också i trafikolyckor lika lätt som vuxna och barn. Skillnaden är att husdjur inte kan ta hand om sig själv, så det är på ägarens ansvar att skaffa reflexer till husdjur. Det är ett mycket vanligt misstag att anta att gatubelysningen räcker för att göra så att både husdjur och människor syns. Vissa djur som har längre päls behöver ha en väst av reflextyg då deras päls lätt täcker halsband. Det bästa alternativet är att kombinera blinkande lampor och reflexer.

Reflexer räddar liv

även katter och hundar behöver reflexer för att synas i mörkret, och det lönar sig att skaffa en bra reflex åt sina husdjur. En reflex gör att djuren syns på ungefär 125 meters avstånd, medan de syns på bara 20 meters avstånd utan reflex. Alla välutrustade djuraffärer har ett stort urval reflexer i olika former, de finns som koppel, halsband, västar och andra plagg. Många hund- och kattägare väljer också att ha blinkande lampor antingen på halsbandet eller kopplet de använder under de mörka månaderna. Behovet av reflexer är mycket stort, speciellt i Sverige och andra länder uppe i norr.

Byt ut dina reflexer regelbundet

Något som verkligen inte är allmänt känt är att reflexer faktiskt blir gamla. Det gäller att kontrollera att ytan på reflexen fortfarande är hel, och om den inte är det är det bäst att byta ut den. Reflexprodukter utsätts för väder och vind, tvättas och slits då de kläs av och på. En reflex har en livstid på runt ett år. Man kan kontrollera om reflexen fortfarande är bra genom att lysa på både en gammal och en ny reflex på ungefär fyra meters håll. På så sätt kan du se hur sliten den gamla reflexen är. Att ha en reflex av god kvalitet kan rädda liv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Yantra