Husdjur och värme

Tiden då våra husdjur var just husdjur har passerat. Idag är de snarare en förlängning av familjen, självklara familjemedlemmar som följer med på alla äventyr. Det är därför en självklarhet att även din hund skall få följa med på semesterresan och ha möjlighet att njuta av nya omgivningar och nya dofter. För att resan inte skall vara allt för stressande för dig som ägare finns det dock en hel del att tänka på och ju mer förberedd du är ju lättare blir olyckan att hantera, om den skulle vara framme. I detta inlägg får du därför ta del utav lite smarta tips och råd, så att du på så vis kan njuta av en helt underbar semesterresa med människans bästa vän.

Skydda din bästa vän mot värmen

Oavsett om du väljer att ta med din hund, eller katt, till varmare breddgrader eller om du väljer att njuta av högsommaren i sommarstugan bör du ha i åtanke att ditt husdjur är känsligare för värmen än vad du är. Troligtvis vet du redan att bilen kan vara en riktig dödsfälla en varm sommardag, men faktum är att en lång promenad i gassande solsken kan ha samma dödliga utgång för hundraser som till exempel bulldog och mops. Av den anledningen bör man förlägga sina promenader på morgonen eller kvällen, något som både du och din hund kommer vara tacksam för. Andra Bra tips för hundar under semestern är att du som ägare alltid har koll på den lokala veterinären, att din hund är id märkt och kanske även försedd med ett halsband med ägaruppgifter.

Hitta svalka i sommar

Även på hemmaplan kan det finnas en hel del att tänka på när man är djurägare. Om du har utekatter kan det svårt att veta var dessa befinner sig på dygnets varmaste timmar, men så länge de är id märkta vet du åtminstone att även den förrymda katten kan hitta hem igen. När det kommer till din hund är det helt upp till dig att se till så att boendemiljön är passande och att det alltid finns kallt vatten i skålen. utemöbler kan ge välbehövlig skugga för den hund som vägrar lämna sin solande ägare samtidigt som bra golvfläktar ger det varma djuret en chans att svalka ner sig ordentligt. Tillsammans kan ni också besöka en av Sveriges alla hundstränder. Din hund kommer få möjlighet att leka med sina hundkompisar och du som ägare har möjlighet att träffa andra likasinnade mattar och hussar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Yantra