Dagis för katter och hundar

 

Oavsett om du är förälder eller djurägare så är den största oron ofta hur de timmar du arbetar ska lösas för barnet och djuren. Barn finns vedertagna metoder genom dagis, dagmammor eller barnpassning hemma, men hur ska det lösas för ditt djur?

Alla som har djur vet att det inte är lämpligt att lämna en hund ensam för många timmar och idag när människor pendlar till sina jobb kan en arbetsdag bli både 10 och 12 timmar. Även om katten är mer självständig och inte har behovet av att gå ut för att göra toalett kan det kännas svårt att låta den vara ensam för många timmar. Det är trots allt inte därför som vi väljer att skaffa husdjur – för att de ska vara ensamma.

cat and dog by the fireplace

Passningsalternativ

På senare år så har fler och fler alternativ för att lösa hund- och kattvakt poppat upp. Beroende på var du bor eller vad du söker så finns det olika lösningar. I många större städer finns det hundpromenerare som tar ut din hund under dagen för promenader, men för övrigt så är hunden ensam hemma. Ett annat alternativ är dagmatte eller daghusse där du oftast lämnar hunden till en person eller till ett hunddagis och hunden spenderar dagen där.

Alternativet med kattdagis finns inte riktigt än men däremot är det fler och fler som annonserar att de kan vara dagmatte/husse till katter och kattägare som söker en person som kan vara sällskap åt deras katt när de arbetar eller när de är på semester.

Rastgård

Bor du i hus finns ofta lösningen att bygga rastgård till hunden eller katten med tillhörande hus. Eftersom klimatet i Sverige kräver att djuren har värme så finner djurägare det lättare att många gånger använda sig av färdiga moduler så som atterfallshus. Eftersom de inte kräver något bygglov och har rejäl yta på 25 kvm så finns det möjlighet för större klösträd för katterna och rejäla ytor för hunden att var inomhus under kallare tider. Många ser detta som en enkel lösning istället för att bygga själv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Yantra